Technological Home magazineЕхнатон с решения за сградна автоматизация

Нет.Хоум изпълнителните модули за KNX/EHS* (Powerline и TP) управляват товари, превключват и димират уреди, щори и осветителни тела. Те са с пълна "plug and play" функционалност, но могат да се конфигурират с помощта на "PC център". Предлагат се различни изпълнителни модули: релейни 1x16 A (NO), 1x8 A (NC), 2x10 A (NO), за управление на щори 1x16 A, за димиране на осветителни източници с мощност до 315 W, за управление (1-10 V / 0-10 V) на димиращи баласти и др. Всеки изпълнителен модул се свързва с мрежата и се управлява от мрежов адаптер. Един мрежов адаптер може да свърже в мрежа и управлява едновременно до 4 изпълнителни модула.

Read the full post
Потопяеми помпи за отпадни води

Потопяемите помпи за отпадни води представляват вертикални хидравлични машини, директно свързани към двигател, които са разработени специално за работа под вода в тежки експлоатационни условия. Основно се използват като част от канализационни помпени системи за транспортиране на отпадъчни или поройни води, в случаи, при които е невъзможно това да се реализира по гравитачен път. Сред останалите им приложни области се нареждат изпомпването на чиста вода или частично пречистени отпадни води от резервоари към системи със септични ями.

Read the full post
Адара Инженеринг в собствен офис

Отскоро Адара Инженеринг оперира в собствен офис, намиращ се в столичния квартал “Младост” 1, информира за сп. Технологичен дом Здравка Атанасова, управител на фирмата. “Едно от огромните предимствата на новия офис е неговата локация, която е на възлово комуникативно място – в близост до Цариградско шосе и метростанция “Младост”.

Read the full post
Инсталационни клеми

Електрическите инсталации в съвременното строителство са все по-мащабни и сложни. Основно изискване към опроводяването е да се изпълни качествено, лесно и за възможно най-кратко време. Техническото развитие в областта на опроводяването остави електрическите връзки, тип “спайка” в миналото. Днес специалистите са на мнение, че използването на стари като тип електрически връзки би могло да понижи, и то значително надеждността и безопасността на опроводяването. Водещите компании залагат на развоя и предлагането на практични и надеждни решения в областта на електроинсталациите.

Read the full post
Защита срещу поражения от електрически ток

Съгласно Наредба 4 за проектиране, изграждане и експлоатация на електрически уредби в сгради всички достъпни за допир токопроводими части в електрическата уредба се свързват със заземителна точка на захранващата мрежа. Свързването се осъществява чрез защитни проводници, които следва да са заземени в близост до всеки захранващ трансформатор или генератор.

Read the full post
Енергоконсулт внедри когенератор

В началото на април, фирма Енергоконсулт, дъщерно дружество на Овергаз, пусна в експлоатация когенератор за производство на електрическа и топлинна енергия. Когенераторът е инсталиран в локална отоплителна централа (ЛОЦ) в столичния квартал „Овча купел” и вече захранва с топла вода 320 домакинства. “Мощността му от 170 kW е избрана според специфичните нужди на потребителите, така че да се гарантира максимална ефективност на натоварването през цялата година.

Read the full post
Турбинкови разходомери за газ

Турбинковите разходомери са сред широко използваните прибори за измерване дебита на природен газ. Обект на настоящата статия са техните конструктивни и инсталационни специфики, принципът им на действие, както и някои основни технически изисквания, свързани с експлоатацията на турбинкови разходомери.

Read the full post
Инсталационни подове

Повечето подови панели се изработват от ПДЧ, калциев сулфат, стомана или стъкло и имат клас на пожарозащита от F30 до F60. Плочите влизат една в друга чрез специални жлебове, слепват се и зрително образуват стабилна повърхност без фуги. Съобразно индивидуалните потребности, конфигурацията на кантовете осигурява затворени и отваряеми части в различните зони. Изваждането на панелите се осъществява лесно с помощта на вакуумен подемник (лапа). Системата се монтира на стоманени крачета, за да се изравнят неравностите на бетоновите плочи, характерни за грубото строителство.

Read the full post
Управление на климатични системи

Поддържането на комфортен микроклимат в сградите при възможно най-ниски експлоатационни разходи, днес е въпрос не само на правилен подбор на подходящото оборудване за климатичната, отоплителната и вентилационната инсталация, но и на оптималното им управление. Все по-голям брой от мащабните многофункционални сгради разполагат със система за автоматизирано управление и контрол на сградните инсталации – отопление, климатизация, осветление, системи за сигурност и т.н. Специално в областта на климатизацията на сгради, автоматизирани платформи позволяват успешно да се поддържат подходящите параметри на микроклимата паралелно с енергийноефективната й работа.

Read the full post
Газкомфорт предлага електрически уреди на Vaillant

Газкомфорт разширява предлаганата гама изделия с електрически уреди - котли и проточни бойлери, производство на немската фирма Vaillant, съобщи за сп. Технологичен дом Ива Константинова, маркетинг мениджър на фирмата. “Уредите се отличават с традиционно високо немско качество, съвременна технология, висока енергийна ефективност и оптимален комфорт, характерни за всички уреди с марката Vaillant.

Read the full post
Ератерм Тотал с нов офис

Наскоро софийската фирма Ератерм Тотал откри новия си търговски офис в кв. Манастирски ливади, непосредствено до хотел „Феста”, информираха за сп. Технологичен дом от фирмата. Домакини на събитието бяха тримата основатели на компанията - Тони Конов, инж. Йордан Лачев и инж. Веселин Николов. “Местоположението на третия поред офис на фирмата е избрано в полза на гъвкавото и бързо обслужване на строителните предприемачи, както и на жителите на квартал Манастирски ливади и на околните комплекси”, заяви инж. Веселин Николов.

Read the full post
Viessmann заведе партньори от страната на ISH 2009

Наскоро фирма Viessmann организира посещение за българските си партньори на международния технически панаир ISH 2009 във Франкфурт, Германия. “ISH 2009 се наложи през годините като най-важният международен форум за представяне на новите тенденции, технологии и решения в ОВК сектора. Посещението на панаира има дългогодишни традиции за компанията. По време на всяко ново издание организираме посещение на наши клиенти и партньори. Паралелно с това те имаха възможност да разгледат централата и заводите на Viessmann в Алендорф, където се запознаха с изцяло обновената енергийна централа на компанията, както и с най-новите й продукти и решения в областта на използването на регенеративни енергийни източници”, коментира за сп. Технологичен дом Александру Лупу, управител на Viessmann България.

Read the full post
Осветление на подземни паркинги

Отсъствието на естествена светлина в подземните паркинги отрежда първостепенна роля на изкуственото и аварийното осветление. При проектирането му се взима под внимание непрекъснатият режим на работа в среда, която често е с повишена влажност. Приложните специфики определят и основните изисквания към осветлението - ниска енергийна консумация, влагоустойчивост и дълъг експлоатационен живот.

Read the full post
Италмодалуче представител на Елвокс

Наскоро фирма Италмодалуче официално обяви партньорството си с италианския производител на аудио- и видеодомофонни системи и автоматизации на врати - Елвокс.

Read the full post
Многоетажни автоматизирани паркинги

В последните няколко години сме свидетели на все по-изострящия се проблем с паркирането в столицата и големите градове. Разширяването на “сините зони” и малкото обществени паркинги очевидно не могат да бъдат кардинално решение в ситуацията на концентрирана урбанизация в големите градове. Сред малкото реалистични решения на проблема е изграждането на многоетажни автоматизирани паркинг системи. Те са атрактивни с възможността, която предлагат върху минимално пространство да се разположат максимален брой автомобили.

Read the full post
Работно облекло и ЛПС в строителството

Уважаеми читатели, в миналия брой на сп. Технологичен дом открихме темата за видовете предпазна екипировка и работни облекла, които задължително би следвало да се използват в строителния сектор. В настоящата статия ще разгледаме нормативните изисквания, отнасящи се до облеклата и средствата, предназначени за защита от специфични опасности по време на работния процес.

Read the full post
Съвременни пожароизвестителни системи от Телетек

Фирма Телетек съвместно с Телетек Електроникс организираха презентация, посветена на нови решения за конвенционални и аналогово-адресируеми пожароизвестителни системи. Събитието се проведе в рамките на Петата научна конференция “Пожарна и аварийна безопасност”. Сред гостите на презентацията бяха специалисти по пожарна безопасност, делегати от висши учебни заведения и научни институти от страната и чужбина. Във форума взеха участие и научни работници и делегати от България, Франция, Русия, Германия, Холандия, Сърбия, Румъния и Италия.

Read the full post
Палмо и Фламтех домакини на семинар

Фирма Палмо, оторизиран дилър на BOSCH Security Systems и Фламтех – търговски представител на Safety Hi-Tech, Италия, организираха семинар на тема “Противопожарни технологии от бъдещето”. Събитието се проведе на 2 април в сградата на Българска стопанска камара и бе открито от изпълнителните директори на Палмо - Н. Колев и на Фламтех - И. Иванов.

Read the full post
Арх. Петко Йовчев

Това е труден въпрос. За да бъде обективен, отговорът би следвало да се базира на сериозен макроикономически анализ. Реално, у нас кризата още не е настъпила и в истинския смисъл на думата тя не съществува. Налице е отдръпване на инвеститори от пазара, изчакване, докато се изясни посоката на развитието му. Безспорно, голяма част от фирмите в бранша използваха момента, за да се освободят от излишна работна сила, както и да повишат изискванията си към служителите. В този ред на мисли, кризата въздейства върху пазара в положителния си аспект. Много по-засегнати от кризата са западноевропейските държави, където болшинството от населението живее и работи на кредит. Логично, там катаклизмите ще са много по-големи.

Read the full post
Изгражда се логистичен парк в Русе

Логистичен Парк Русе е професионално планиран проект, който ще окаже важна роля за бизнес развитието на региона. Инвестиционните ни планове включват цялостна реконструкция и развитие на територията, като за целта ще построим модерни индустриални помещения, отговарящи изцяло на международните стандарти”, допълни г-н Минко Борджуков.

Read the full post
Пи Ел Ейч Инвест строи нов комплекс във Варна

В морската ни столица се изгражда мащабен комплекс, наречен “Вива”, който ще бъде разположен на площ от около 70 хил. кв. м., съобщават инвеститорите от Пи Ел Ейч Инвест, дъщерна компания на Планекс Холдинг. Обектът ще обхваща четири сгради (Вива 1, 2, 3 и 4), които са с апартаменти, търговски площи, офиси и др.

Read the full post
Изложението А+А 2009 от 3 до 6 ноември

Пресконференция, посветена на международната специализирана изложба за лични предпазни средства, производствена безопасност и условия на труд - А+А 2009, организира Германо-Българската индустриално търговска камара (ГБИТК). Събитието се проведе в хотел Арена ди Сердика в столицата на 25 март т.г. Специален гост бе г-жа Хорн, ръководител проект на изложението А+А, която запозна присъстващите на пресконференцията с основните акценти в изложението.

Read the full post
Ще се строи жилищен комплекс за военни във Варна

Жилищен комплекс за военнослужещи ще бъде изграден в кв. „Владислав Варненчик” на град Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Комплексът ще бъде от затворен тип и ще предлага на своите обитатели площи с обществено предназначение, детски градини, магазини и места за паркиране.

Read the full post
 

› Ads in Special Issue

Development by от AM Design. TD Installations Magazine. TLL Media © 2024 All rights reserved. Sitemap.

Top